Welkom

Voor drumlessen in het Westland ben je bij drumschool Ron van Elswijk aan het juiste adres.

Ik vind dat iedereen de kans moet kunnen krijgen om te leren drummen, dus geef ik les van jong tot oud, man of vrouw, beginnend of gevorderd. Zodra je met je voeten bij de grond kan, dat is rond 6 jaar, kun je bij mij terecht.

Ik geef uitsluitend priveles, op deze manier kan ik gerichter lesgeven en beter op de behoeften en prestaties van de leerling inhaken zodat er een beter resultaat kan worden bereikt.

Tijdens de les worden o.a. de volgende onderdelen behandeld:

  • noten lezen (schrik niet, dit gaat vanaf de basis en in je eigen tempo)
  • handen en voeten techniek
  • praktijk gerichte oefeningen
  • hulp bij het uitzoeken van drumpartijen, zowel covers als eigen werk
  • het leren luisteren naar muziek
  • veel met muziek meespelen
  • advies over het materiaal
  • advies over het stemmen

Je kan bij mij op ‘n ongedwongen manier leren drummen en kennismaken met diverse stijlen, zoals: Rock, Pop, Funk, Jazz, enz.
Als je iets verder gevorderd bent, geef ik les uit verschillende boeken, van “Stick Control” en “Master Studies” tot aan “Jungle/Drum ‘n bass” en “The enceclopedy of double bass drumming” toe. Het lesmateriaal is zeer compleet.

Ik reik je allerlei muzikale ideeën aan en geeft je de ruimte om je eigen stijl te ontwikkelen. Je kan hier komen om in ‘n goede en gezellige sfeer te leren drummen, waarbij de lessen aan het niveau van de leerling aangepast kan worden.

Je kan hier komen puur voor de ontspanning, of om je serieus te storten op het drummen, voor zowel degene die zich goed willen ontwikkelen om in ‘n band te spelen, als voor degene die naar het conservatorium of rock academie willen.

Er zijn opname mogelijkheden, zodat lesmateriaal opgenomen kan worden, tevens biedt dit de mogelijkheid om studio/drumpartijen goed te leren spelen en kritisch naar jezelf te luisteren.

Ik bied je ook de mogelijkheid aan om met samples te leren spelen en met ‘n sampler te leren werken.

Drumschool Ron v Elswijk is een samenwerking aangegaan met SRMO (HaFaBra). Hier kan je theorielessen volgen en examen doen op A,B,C en D niveau. Bij het behalen van het D examen, ben je qua theorie conservatorium waardig. Drumschool Ron v Elswijk is de enige particuliere school, die hierbij is aangesloten.