Over Ron

Ron is geboren in 1968 in Naaldwijk.
Al op zeer jonge leeftijd was niets veilig in huis, want Ron kon het niet laten om overal op te drummen met zijn handen of met messen, vorken, lepels en alles waar mee te tikken was.
Doordat Ron uit een zeer muzikale familie komt, werden al snel zijn drumkwaliteiten ontdekt en op 7 jarige leeftijd was Ron al lid van een drumband. Normaal kon je pas lid worden als je minimaal 9 jaar oud was.
Deze drumband, Fusica genaamd, heeft de basis gelegd voor Ron’s verdere drumcarrière.

Ron van Elswijk

Ron is begonnen in een combo van een jongerenkoor en had Ron op 15 jarige leeftijd zijn eerste eigen band, Area. Deze band speelde eigen werk en heeft een single in eigen beheer opgenomen. Titel van de single was First Time met als B-kant Cheating Hearts.

Zijn tweede band was R.A.W., die in 1991 werd opgericht. Dit was ook voornamelijk eigen werk met rock als stijl. Deze band kwam in de finale van de eerste “Rock Battle”, een talentenfestival met o.a. Kees Baars en helaas veel te vroeg overleden Alfred Lagarde in de jury. Als prijs mocht R.A.W. het nummer “Straight Through” opnemen met Alfred Lagarde als producer.
R.A.W. heeft ook nog een eigen CD uitgegeven met voor met name vrouwen de zeer inspirerende titel “Ready, Able and Willing”.

Het grotere werk begon in 1997 als drummer bij de Jan Rijbroek Band (JR Band). Ron speelde hier eigen werk, waarbij het accent lag op bluesrock. Met deze band werden vele grote en kleine podia in Europa betreden in onder andere Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Spanje. Met de Jan Rijbroekband heeft Ron de CD “My way or the Highway”opgenomen.

Op dit moment speelt Ron in Diesel. Diesel is oa bekend van de single “Sausalito Summernight”, deze band had in 1980 een nummer 1 hit in Canada en in een aantal staten in de VS. In 2016 is Diesel nieuw leven ingeblazen en is Ronni gevraagd om de nieuwe drummer te worden. In 2017 hebben zij een nieuwe single uitgebracht, genaamd: “Like Hell I Will”. Verder speelt Ron met Mick Wilson (10cc), Owen Paul, coverband ELSWIJK!,  Van Halen tribute band Fan Halen, Willem Bodhi, Overboard (met oa Wouter Hoek) en de nodige invalklussen en projecten in verschillende bands en formaties.
Daarnaast heeft Ron het nummer “Er Bestaat Geen God” van Henk Westbroek ingespeeld.

Begin 2019 heeft Ron met een nieuwe band genaamd The Real, een album opgenomen. Deze zal eind 2019 uitkomen. Op dit moment, komt er elke 1e en 15e van de maand een tekstclip uit.

Verdere bands waar Ron oa in heeft gespeeld zijn:
Little Big Muff: met oa Loek vd Knaap en Ron Knoester, Midnight Temptation: met Ron Knoester en Dave Bordeaux, Omsk: met Peter Vink en Adjan v Emmen, Valium en Catch!